Dzisiaj jest: Piątek, 22.03.2019 Imieniny: Bogusława i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Łosoś z rusztu


18.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki dzwonka łososia
  • oliwa z oliwek
  • 4 łyżeczki  soku z cytryny
  • 200 g  rukoli
  • sól
  • 1 ząbek  czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 250 g  krewetek koktajlowych
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka łososia umyć i osuszyć za pomocą ręczników papierowych. Polać oliwą oraz sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem. Następnie dodać krewetki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kawałki łososia oraz krewetki wrzucić na rozgrzany ruszt i grillować po kilka minut z dwóch stron.
  2. Rukolę dokładnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół. Oba składniki wymieszać.
  3. Grillowanego łososia podawać z krewetkami oraz sałatą z rukoli. Danie można udekorować cytryną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE