Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Łosoś z rusztu


18.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki dzwonka łososia
  • oliwa z oliwek
  • 4 łyżeczki  soku z cytryny
  • 200 g  rukoli
  • sól
  • 1 ząbek  czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 250 g  krewetek koktajlowych
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka łososia umyć i osuszyć za pomocą ręczników papierowych. Polać oliwą oraz sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem. Następnie dodać krewetki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kawałki łososia oraz krewetki wrzucić na rozgrzany ruszt i grillować po kilka minut z dwóch stron.
  2. Rukolę dokładnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół. Oba składniki wymieszać.
  3. Grillowanego łososia podawać z krewetkami oraz sałatą z rukoli. Danie można udekorować cytryną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE