Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.12.2018 Imieniny: Olimpii i Łazarza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5829

Małże z cebulą i szynką


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk cebul
  • 60 g  szynki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka mała czerwona papryka pepperoni
  • 1 łyżka  półwytrawnego sherry
  • 60 sztuk małych sprawionych małż

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i poszatkować w bardzo cienkie krążki. Szynkę pokroić w malutką kostkę, pepperoni umyć, przepołowić, usunąć pestki i drobno posiekać.
  2. Rozgrzać oliwę i około 10 minut dusić w niej cebulę, na małym ogniu pod przykryciem, aż będzie szklista. Dorzucić szynkę i pepperoni, wlać sherry i dodać małże.
  3. Całość gotować kilka minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż muszle się otworzą. Nieotwarte wyrzucić. Pozostałe podawać z wywarem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE