Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Małże z cebulą i szynką


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk cebul
  • 60 g  szynki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka mała czerwona papryka pepperoni
  • 1 łyżka  półwytrawnego sherry
  • 60 sztuk małych sprawionych małż

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i poszatkować w bardzo cienkie krążki. Szynkę pokroić w malutką kostkę, pepperoni umyć, przepołowić, usunąć pestki i drobno posiekać.
  2. Rozgrzać oliwę i około 10 minut dusić w niej cebulę, na małym ogniu pod przykryciem, aż będzie szklista. Dorzucić szynkę i pepperoni, wlać sherry i dodać małże.
  3. Całość gotować kilka minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż muszle się otworzą. Nieotwarte wyrzucić. Pozostałe podawać z wywarem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE