Dzisiaj jest: Czwartek, 20.06.2019 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Małże z cebulą i szynką


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk cebul
  • 60 g  szynki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka mała czerwona papryka pepperoni
  • 1 łyżka  półwytrawnego sherry
  • 60 sztuk małych sprawionych małż

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i poszatkować w bardzo cienkie krążki. Szynkę pokroić w malutką kostkę, pepperoni umyć, przepołowić, usunąć pestki i drobno posiekać.
  2. Rozgrzać oliwę i około 10 minut dusić w niej cebulę, na małym ogniu pod przykryciem, aż będzie szklista. Dorzucić szynkę i pepperoni, wlać sherry i dodać małże.
  3. Całość gotować kilka minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż muszle się otworzą. Nieotwarte wyrzucić. Pozostałe podawać z wywarem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE