Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Mintaj smażony po andaluzyjsku


24.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 165 sztuk mąki
  • sól
  • 1-2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1 sztuka żółtko
  • 1 sztuka cytryna
  • 500 sztuk ścisłego filetu z mintaja
  • mąka do oprószenia ryby
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wyrobić z odrobiną soli i wodą na gładkie lejące się ciasto. Wymieszać z niewielką ilością soku z cytryny i żółtkiem. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki na 15 minut, aby napęczniało.
  2. W tym czasie cytrynę umyć, osuszyć i pokroić w kawałki.
  3. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć niewielką ilością mąki i zanurzyć w cieście. W garnku rozgrzewać olej do głębokiego smażenia, aż zacznie dymić.
  4. Kawałki ryby usmażyć w gorącym tłuszczu na złotobrązowy kolor, wyjąć i odsączyć na papierowym ręczniku. Rybę udekorować cząstkami cytryny i podawać jeszcze gorącą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE