Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Moqueca de peixe - brazylijska potrawka z rybek


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  małych rybek
  • 6 sztuk gałazek kolendry
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 4 sztuki cebulki dymki
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 2 sztuki pomidory pokrojone w kosteczkę
  • sok z cytryny
  • sól do smaku

Sposób przyrządzania:

    Umyj rybki, oczyść je, usuń ości i zdejmij skórę. Zrób pirao: zmiksuj pozostałe składniki (oprócz cytryny), gotowy sos przełóż do miseczki i wstaw do lodówki. Wyciśnij sok z cytryny, skrop ryby i włóż je na godzinę do lodówki. Rybki połóż na tacce do grillowania (w oryginalnym przepisie kładzie się je na liściach bananowca). Piecz 30-35 minut w temp. 200°C. Podawaj z pirao -sosem brazylijskim.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE