Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Moqueca de peixe - brazylijska potrawka z rybek


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  małych rybek
  • 6 sztuk gałazek kolendry
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 4 sztuki cebulki dymki
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 2 sztuki pomidory pokrojone w kosteczkę
  • sok z cytryny
  • sól do smaku

Sposób przyrządzania:

    Umyj rybki, oczyść je, usuń ości i zdejmij skórę. Zrób pirao: zmiksuj pozostałe składniki (oprócz cytryny), gotowy sos przełóż do miseczki i wstaw do lodówki. Wyciśnij sok z cytryny, skrop ryby i włóż je na godzinę do lodówki. Rybki połóż na tacce do grillowania (w oryginalnym przepisie kładzie się je na liściach bananowca). Piecz 30-35 minut w temp. 200°C. Podawaj z pirao -sosem brazylijskim.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE