Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Mule w pomidorach


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 kg  muli
  • 100 ml  oliwy
  • 2 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1 sztuka pokrojona w kostkę cebula
  • 5 sztuk obranych i pokrojonych pomidorów (bez pestek)
  • 2 łyżki  natki
  • 3/4 szklanki  białego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz
  • chili

Sposób przyrządzania:

    Rozgrzej oliwę w dużym garnku, wrzuć cebulę, smaż 5minut. Gdy się zeszkli, dodaj czosnek, chili, pieprz i pomidory. Wlej wino, zagotuj. Dodaj oczyszczone mule, gotuj pod przykryciem. W trakcie gotowania potrząsaj kilka razy garnkiem, aż wszystkie mule się otworzą. Dodaj natkę, przypraw i podawaj z bagietką



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE