Dzisiaj jest: Niedziela, 21.10.2018 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Omułki marynowane z warzywami


27.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki małej marchwi
  • 1/2 sztuki gałązki selera naciowego
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • 75 sztuk białego wina
  • po 1/2 łyżeczki octu winnego i tymianku
  • 1 sztuka goździk
  • sól
  • pieprz
  • 250 sztuk omułków
  • 2 łyżeczki  masła
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew oczyścić, obrać i pokroić w cienkie paski. Seler oczyścić, umyć i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
  2. W garnku zagotować wino z octem, cebulą, selerem, marchwią oraz tymiankiem, goździkiem, solą i pieprzem. Przykryć i gotować 10 minut na małym ogniu.
  3. Dodać omułki i wszystko gotować jeszcze 6 minut. Małże wyjąć z wywaru i odstawić w ciepłe miejsce. Nieotwarte wyrzucić. Do wywaru dodać masło oraz natkę pietruszki. Omułki ponownie wrzucić do wywaru, podgrzać i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE