Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Owoce morza z sosem z grilla


09.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 250 g  kalmarów
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 220 g  krewetek
  • oliwa z oliwek
  • 15 sztuk małży
  • 4 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • cukier
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów

Sposób przyrządzania:

  1. Małże wrzucić do wrzątku i gotować ok. 10 minut, aż się otworzą. Ocet połączyć z 4 łyżkami oliwy, 2 rozgnieconymi ząbkami czosnku, ostrą papryką i solą. Wszystkie owoce morza zanurzyć w marynacie. Odstawić na 20 minut.
  2. Kalmary i krewetki ponadziewać na patyczki. Wraz z małżami wrzucić na ruszt. Grillować po kilku minut z obu stron.
  3. Resztę czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć. Dodać pomidory oraz pokrojoną paprykę. Doprawić solą i cukrem. Zmiksować. Owoce morza podawać z sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE