Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Owoce morza z sosem z grilla


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 250 g  kalmarów
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 220 g  krewetek
  • oliwa z oliwek
  • 15 sztuk małży
  • 4 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • cukier
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów

Sposób przyrządzania:

  1. Małże wrzucić do wrzątku i gotować ok. 10 minut, aż się otworzą. Ocet połączyć z 4 łyżkami oliwy, 2 rozgnieconymi ząbkami czosnku, ostrą papryką i solą. Wszystkie owoce morza zanurzyć w marynacie. Odstawić na 20 minut.
  2. Kalmary i krewetki ponadziewać na patyczki. Wraz z małżami wrzucić na ruszt. Grillować po kilku minut z obu stron.
  3. Resztę czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć. Dodać pomidory oraz pokrojoną paprykę. Doprawić solą i cukrem. Zmiksować. Owoce morza podawać z sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE