Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Panga w sosie szafranowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  pangi
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 sztuka pomidor obrany i pokrojony w kostkę
  • 2 łyżki  koniaku
  • 2-3 łyżki  bulionu z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  startej gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  mielonego szafranu

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyć, osuszyć i pokroić w kawałki wielkości 4 x 4 cm. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę z czosnkiem.
  2. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i smażyć, aż wszystkie składniki będą miękkie. Dodać pokrojone w małą kostkę pomidory i dusić jeszcze około 1 minutę.
  3. Warzywa wymieszać z koniakiem i bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać szafran i wszystko wymieszać.
  4. Dołożyć rybę i gotować wszystko około 10 minut na małym ogniu, aż ryba będzie miękka. Podawać w sosie z pieczywem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE