Dzisiaj jest: Wtorek, 25.07.2017 Imieniny: Jakuba i Krzysztofa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5773

Panierowane krewetki


10.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 16 sztuk krewetek
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  japońskieej panierki "Panko"
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki myjemy (ogonek zostawiamy), delikatnie solimy (jeśli nie są solone) i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (około pół godziny).
  2. W jednym naczyniu mieszamy mąkę z solą i pieprzem, w drugim jajko, w trzecim japońskiego panko. Trzymając za ogonek, zanurzamy pojedyncze krewetki kolejno w naczyniach i wkładamy do oleju rozgrzanego w głębokim rondlu lub na patelni.
  3. Smażymy aż panierka zarumieni się na złocisty kolor z obu stron.
  4. Następnie szczypcami wyciągamy krewetki i odsączamy z nadmiaru oleju. Podajemy z sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta Smartfood Dieta Smartfood

Eliana Liotta

Wydawnictwo: Muza


Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie komórek rakowych? Krótko mówiąc - jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE