Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Paprykarz rybny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  filetów z morszczuka
  • po 2 strąki czerwonej i żółtej papryki
  • 4-5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki cebule
  • 3 sztuki duże ząbki czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić na kawałki, obrane i umyte ziemniaki - w kostkę, cebulę w plasterki. Czosnek rozgnieść. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę, dusić przez chwilę. Wlać szklankę wody.
  2. Wrzucić ziemniaki. Potrawę doprawić solą, pieprzem i cukrem, przykryć, gotować 20 min. Po tym czasie do paprykarza włożyć umytą, osuszoną i pokrojoną na małe kawałki rybę, wsypać posiekaną bazylię, wlać sok pomidorowy. Gotować ok 10 min. Przed podaniem posypać bazylią.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE