Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Paprykarz rybny


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  filetów z morszczuka
  • po 2 strąki czerwonej i żółtej papryki
  • 4-5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki cebule
  • 3 sztuki duże ząbki czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić na kawałki, obrane i umyte ziemniaki - w kostkę, cebulę w plasterki. Czosnek rozgnieść. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę, dusić przez chwilę. Wlać szklankę wody.
  2. Wrzucić ziemniaki. Potrawę doprawić solą, pieprzem i cukrem, przykryć, gotować 20 min. Po tym czasie do paprykarza włożyć umytą, osuszoną i pokrojoną na małe kawałki rybę, wsypać posiekaną bazylię, wlać sok pomidorowy. Gotować ok 10 min. Przed podaniem posypać bazylią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE