Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.10.2017 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Paprykarz rybny


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  filetów z morszczuka
  • po 2 strąki czerwonej i żółtej papryki
  • 4-5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki cebule
  • 3 sztuki duże ząbki czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić na kawałki, obrane i umyte ziemniaki - w kostkę, cebulę w plasterki. Czosnek rozgnieść. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę, dusić przez chwilę. Wlać szklankę wody.
  2. Wrzucić ziemniaki. Potrawę doprawić solą, pieprzem i cukrem, przykryć, gotować 20 min. Po tym czasie do paprykarza włożyć umytą, osuszoną i pokrojoną na małe kawałki rybę, wsypać posiekaną bazylię, wlać sok pomidorowy. Gotować ok 10 min. Przed podaniem posypać bazylią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE