Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.11.2018 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Paprykarz rybny


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 40 dag  filetów z morszczuka
  • po 2 strąki czerwonej i żółtej papryki
  • 4-5 sztuk ziemniaków
  • 3 sztuki cebule
  • 3 sztuki duże ząbki czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • 1 pęczek  bazylii
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić na kawałki, obrane i umyte ziemniaki - w kostkę, cebulę w plasterki. Czosnek rozgnieść. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę, dusić przez chwilę. Wlać szklankę wody.
  2. Wrzucić ziemniaki. Potrawę doprawić solą, pieprzem i cukrem, przykryć, gotować 20 min. Po tym czasie do paprykarza włożyć umytą, osuszoną i pokrojoną na małe kawałki rybę, wsypać posiekaną bazylię, wlać sok pomidorowy. Gotować ok 10 min. Przed podaniem posypać bazylią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE