Dzisiaj jest: Wtorek, 26.03.2019 Imieniny: Teodora i Emanuela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Pieczona ryba glazurowana piwem


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  i 1 łyżeczka masła
  • 2 sztuki pory (tylko białe części) pokrojone w cienkie paseczki (julienne)
  • 2 sztuki posiekane szalotki
  • 1 sztuka filiżanka jasnego piwa belgijskiego
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka filiżanka bulionu rybnego
  • 2 sztuki filety z karmazyna (po 25 dag)
  • 2 sztuki pokrojone pomidory

Sposób przyrządzania:

    Rozgrzej piekarnik do 200°C. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć pory, duś 2-3 minuty. Następnie dodaj szalotki, duś kolejne 3-4 minuty. Wlej piwo i bulion rybny, przypraw. Gotuj bez pokrywki, aż 1/3 płynu odparuje. Do rondla na warstwę porów i szalotek włóż filety, przykryj pokrojonymi pomidorami. Danie przypraw do smaku, wstaw do gorącego piekarnika na 10-12 minut. Gotową rybę przełóż na talerz, do sosu dodaj trochę masła i przypraw do smaku. Polej rybę i od razu podawaj



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nie daj się alergii Nie daj się alergii

    Katarzyna Turek

    Wydawnictwo: M


    Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE