Przygotowanie:
Kuchnia:
japońska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- glony nori
- 4 sztuki śledzie marynowane
- 1 sztuka słoiczek czerwonego kawioru
- 1 sztuka słoiczek czarnego kawioru
- 15 dag łososia wędzonego
- 10 sztuk paluszków krabowych
- 10 sztuk krewetek
- omlet z trzech jaj pokrojony w cienkie paski
- 1 sztuka zielony ogórek pokrojony w słupki
- 10 dag sera żółtego pokrojonego w słupki
- 1 sztuka płat wodorostów nori do dekoracji
- ryż shari
- 1 szklanka ryżu do sushi
- 1 sztuka 3/4 szklanki wody
- Przyprawa octowa
- 1/3 szklanki octu ryżowego lub białego winnego
- 2 łyżki cukru
- 1.5 łyżeczek soli
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- Sposób przyrządzania
|
|