Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Pomarańczowy karp


19.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 1 pęczek  włoszczyzny (bez kapusty)
  • 1 sztuka duża cebula
  • cukier
  • 1 łyżka  żelatyny
  • sok z 1 pomarańczy
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki  żurawin
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę oskrob, opłucz i wypatrosz. Następnie dokładnie umyj, natrzyj solą i pieprzem. Pokrój w dzwonka, obłóż plastrami cebuli, przykryj i odstaw na 30 minut.
  2. Włoszczyznę oczyść, umyj, ugotuj wywar. Następnie wyjmij jarzyny, a wywar przecedź i włóż do niego karpia. Gotuj na małym ogniu, aż ryba będzie miękka.
  3. Rybę wyjmij z wywaru i dodaj do niego żurawinę, zagotuj.
  4. Następnie dodaj sok z cytryny i pomarańczy oraz namoczoną żelatynę. Podgrzej i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przecedź wywar przez gazę.
  5. Rybę ułóż na półmisku i zalej galaretą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE