Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Pomidory z rybą


29.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 g  mrożonych filetów z ryby słodkowodnej
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka garść dowolnych ziół
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z cytryny wycisnąć sok. Pomidory umyć pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć je na krzyż nie docinając do końca. Filety z ryby rozmrozić, osączyć, po czym pokroić w cienkie paski. Rybę doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zioła umyć pod bieżącą wodą i posiekać.
  2. Do nacięć w pomidorach wkładać zioła i paski ryby. Związać sznureczkiem lub nitką. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu przestudzić, usunąć nitki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE