Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Pomidory z rybą


29.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 g  mrożonych filetów z ryby słodkowodnej
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka garść dowolnych ziół
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z cytryny wycisnąć sok. Pomidory umyć pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć je na krzyż nie docinając do końca. Filety z ryby rozmrozić, osączyć, po czym pokroić w cienkie paski. Rybę doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zioła umyć pod bieżącą wodą i posiekać.
  2. Do nacięć w pomidorach wkładać zioła i paski ryby. Związać sznureczkiem lub nitką. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu przestudzić, usunąć nitki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE