Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Pomidory z rybą


29.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 g  mrożonych filetów z ryby słodkowodnej
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka garść dowolnych ziół
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z cytryny wycisnąć sok. Pomidory umyć pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć je na krzyż nie docinając do końca. Filety z ryby rozmrozić, osączyć, po czym pokroić w cienkie paski. Rybę doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zioła umyć pod bieżącą wodą i posiekać.
  2. Do nacięć w pomidorach wkładać zioła i paski ryby. Związać sznureczkiem lub nitką. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu przestudzić, usunąć nitki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE