Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Pstrągi w pomarańczowej galarecie


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z pstrąga
  • 1 sztuka mała włoszczyzna
  • 1/2 szklanki  soku pomarańczowego
  • 1 sztuka czubata łyżka żelatyny
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 5 sztuk ziaren pieprzu
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz i włóż do garnka. Włoszczyznę oczyść, opłucz i dodaj do pstrąga. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Zalej wodą tak, by ryba była zakryta. Gotuj 5-7 minut na małym ogniu.
  2. Następnie wyjmuj pstrąga łyżką cedzakową i układaj na półmisku. Odstaw do ostygnięcia. Wywar przecedź przez sito wyłożone gazą.
  3. Żelatynę namocz w soku pomarańczowym i odstaw, a gdy napęcznieje podgrzej i rozpuść.
  4. 300 ml przecedzonego wywaru wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i zalej pstrągi. Wstaw do lodówki, by galaretka stężała.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE