Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pstrągi w pomarańczowej galarecie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z pstrąga
  • 1 sztuka mała włoszczyzna
  • 1/2 szklanki  soku pomarańczowego
  • 1 sztuka czubata łyżka żelatyny
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 5 sztuk ziaren pieprzu
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz i włóż do garnka. Włoszczyznę oczyść, opłucz i dodaj do pstrąga. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Zalej wodą tak, by ryba była zakryta. Gotuj 5-7 minut na małym ogniu.
  2. Następnie wyjmuj pstrąga łyżką cedzakową i układaj na półmisku. Odstaw do ostygnięcia. Wywar przecedź przez sito wyłożone gazą.
  3. Żelatynę namocz w soku pomarańczowym i odstaw, a gdy napęcznieje podgrzej i rozpuść.
  4. 300 ml przecedzonego wywaru wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i zalej pstrągi. Wstaw do lodówki, by galaretka stężała.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE