Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Rolada łososiowa z kaparami


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  sera typu feta
  • 150 g  śmietany
  • 2 łyżki  kaparów
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w 1/4 szklanki zimnej wody i odstaw, by napęczniała. Następnie podgrzej i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Na folii aluminiowej ułóż plastry łososia tak, aby nachodziły na siebie.
  3. Ser zmiksuj ze śmietaną i 1/4 żelatyny. Resztę żelatyny wymieszaj z bulionem.
  4. Masę serową wyłóż na plastry łososia. Posyp kaparami i zroluj. Zawiń w folię i włóż na chwilę do zamrażarki. Gdy rolada stężeje i stanie się twarda, pokrój ją w plastry, ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej bulionem i odstaw w chłodne miejsce, aby galareta zastygła. Przed podaniem podziel na porcje.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE