Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Rolada łososiowa z kaparami


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  sera typu feta
  • 150 g  śmietany
  • 2 łyżki  kaparów
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w 1/4 szklanki zimnej wody i odstaw, by napęczniała. Następnie podgrzej i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Na folii aluminiowej ułóż plastry łososia tak, aby nachodziły na siebie.
  3. Ser zmiksuj ze śmietaną i 1/4 żelatyny. Resztę żelatyny wymieszaj z bulionem.
  4. Masę serową wyłóż na plastry łososia. Posyp kaparami i zroluj. Zawiń w folię i włóż na chwilę do zamrażarki. Gdy rolada stężeje i stanie się twarda, pokrój ją w plastry, ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej bulionem i odstaw w chłodne miejsce, aby galareta zastygła. Przed podaniem podziel na porcje.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE