Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada łososiowa z kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  sera typu feta
  • 150 g  śmietany
  • 2 łyżki  kaparów
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w 1/4 szklanki zimnej wody i odstaw, by napęczniała. Następnie podgrzej i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Na folii aluminiowej ułóż plastry łososia tak, aby nachodziły na siebie.
  3. Ser zmiksuj ze śmietaną i 1/4 żelatyny. Resztę żelatyny wymieszaj z bulionem.
  4. Masę serową wyłóż na plastry łososia. Posyp kaparami i zroluj. Zawiń w folię i włóż na chwilę do zamrażarki. Gdy rolada stężeje i stanie się twarda, pokrój ją w plastry, ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej bulionem i odstaw w chłodne miejsce, aby galareta zastygła. Przed podaniem podziel na porcje.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE