Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Rolada ze szczupaka


12.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  szczupaka
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1/4 szklanki  kaszy manny
  • 2 łyżki  groszku
  • wywar z włoszczyzny
  • włoszczyzna
  • 1 sztuka cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz, ugotuj z dodatkiem przypraw. Następnie wyjmij z wywaru warzywa.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Szczupaka odfiletuj, zmiel w maszynce razem z namoczoną w mleku bułką oraz cebulą.
  4. Dodaj kaszę manną, śmietanę, groszek i marchewkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrób, uformuj roladę i zawiń w gazę. Włóż do wywaru z warzyw. Gotuj 50 minut na małym ogniu. Następnie odstaw do wystygnięcia, nie wyjmując rolady z wywaru.
  5. Przed podaniem wyjmij z wywaru, rozwiń z gazy i pokrój w plastry. Udekoruj zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE