Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada ze szczupaka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  szczupaka
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1/4 szklanki  kaszy manny
  • 2 łyżki  groszku
  • wywar z włoszczyzny
  • włoszczyzna
  • 1 sztuka cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz, ugotuj z dodatkiem przypraw. Następnie wyjmij z wywaru warzywa.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Szczupaka odfiletuj, zmiel w maszynce razem z namoczoną w mleku bułką oraz cebulą.
  4. Dodaj kaszę manną, śmietanę, groszek i marchewkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrób, uformuj roladę i zawiń w gazę. Włóż do wywaru z warzyw. Gotuj 50 minut na małym ogniu. Następnie odstaw do wystygnięcia, nie wyjmując rolady z wywaru.
  5. Przed podaniem wyjmij z wywaru, rozwiń z gazy i pokrój w plastry. Udekoruj zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE