Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ryba po grecku inaczej


24.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • papryka czerwona
  • słoik ogórków konserwowych
  • 4 sztuki cebule
  • Zalewa
  • 1 szklanka  wody
  • 1 szklanka  oleju
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżeczki  keczupu
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  octu
  • sól do smaku
    Składniki na ciasto
  • 1 szklanka  wody
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do głębokiego naczynia i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką bądź mikserem. Rybę kroimy na kawałki, moczymy w cieście i smażymy na gorącym oleju.
  2. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy wszystkie składniki.
  3. Usmażoną rybę i pokrojone warzywa układamy warstwami w głębokim naczyniu.
  4. Z podanych składników przygotowujemy zalewę: wszystkie wkładamy do garnka i zagotowujemy. Warstwy ryby i warzyw zalewamy gorącą zalewą. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE