Dzisiaj jest: Sobota, 23.02.2019 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Ryba po grecku


13.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z ryby
  • mąka pszenna do panierowania
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rybne oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Marchewki i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na maśle.
  3. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj warzywa, podlej wrzątkiem. Dodaj przyprawy i duś, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Filety rybne wyłóż na półmisek i przykryj sosem pomidorowo-cebulowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Zobacz więcej na temat:

ryba po greckuprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE