Dzisiaj jest: Wtorek, 12.12.2017 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Ryba po grecku


13.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z ryby
  • mąka pszenna do panierowania
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rybne oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Marchewki i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na maśle.
  3. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj warzywa, podlej wrzątkiem. Dodaj przyprawy i duś, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Filety rybne wyłóż na półmisek i przykryj sosem pomidorowo-cebulowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE