Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 400 g filetów z ryby
- mąka pszenna do panierowania
- 4 sztuki marchewki
- 1 sztuka pietruszka
- 2 sztuki cebule
- 1 sztuka mała puszka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety rybne oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
- Marchewki i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na maśle.
- Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj warzywa, podlej wrzątkiem. Dodaj przyprawy i duś, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Filety rybne wyłóż na półmisek i przykryj sosem pomidorowo-cebulowym.
Źródło przepisu: moja Kuchnia