Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Ryba po podhalańsku


07.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z ryby
  • 1 łyżka  łagodnej marynaty do ryb w proszku
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 sztuki cebule
  • sok z 1 cytryny
  • 1 sztuka seler
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 50 g  suszonych śliwek
  • 1 łyżka  masła
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 ząbek  czosnku
  • olej
  • 1 szklanka  soku pomidorowego
  • 15 g  vegety

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny, oprósz marynatą do ryb oraz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju.
  2. Śliwki namocz w wodzie, a następnie pokrój w paski. Marchewki, cebule, seler oraz ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju, pod koniec dodaj masło oraz śliwki.
  3. Sok pomidorowy wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku vegetą i czosnkiem.
  4. Dno naczynia żaroodpornego wyłóż smażonymi warzywami. Na wierzchu rozłóż filety z ryby i zalej sosem śmietanowo-pomidorowym. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem posyp rybę posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE