Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Ryba w galarecie


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.2-1.5 kg  karpia lub szczupaka
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka białko
  • 1 łyżka  żelatyny
  • 50 ml  soku z żurawin
  • 1 sztuka pomarańcza
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki ziarna ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę spraw i pokrój w dzwonka.
  2. Włoszczyznę zalej 1 litrem wody. Dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i gotuj przez 20 minut, odcedź. Następnie włóż głowę i kawałki ryby. Gotuj kolejne 20 minut na wolnym ogniu.
  3. Wyjmij rybę, wbij białko, wymieszaj i zagotuj. Wywar przecedź przez lnianą ściereczkę.
  4. Wystudzone kawałki ryby oczyść z ości i ułóż na półmisku. Wywar wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i zalej nim rybę.
  5. Pozostały wywar, który nie zmieścił się na półmisku, wymieszaj z sokiem żurawinowym i wylej do płaskiej formy. Odstaw do lodówki, by zastygł. Ze stężałej galaretki wycinaj foremkami małe gwiazdki.
  6. Półmisek z rybą udekoruj gwiazdkami z galarety i plastrami wyfiletowanych pomarańczy. Wstaw do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE