Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ryba w pikantnej zalewie


30.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  filetów rybnych
  • 2 sztuki cebule
  • 5 sztuk korniszonów
  • kilka kawałków papryki marynowanej
  • olej
  • mąka
    Zalewa
  • 1 sztuka przecier pomidorowy
  • 1 sztuka mały łagodny ketchup
  • 2 szklanki  wody
  • 1/2 szklanki  oleju
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 6 łyżek  octu
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Cebulę pokrój w krążki i sparz. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w paski. Warzywa wymieszaj i układaj je w miseczce na przemian z usmażoną rybą.
  3. W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Dodaj przecier pomidorowy, ketchup, olej, ziele angielskie, liść laurowy oraz ocet. Dopraw wszystko do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, zagotuj i ostudź. Następnie zalej sosem rybę z warzywami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE