Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 60 dag filetów rybnych
- 2 sztuki cebule
- 5 sztuk korniszonów
- kilka kawałków papryki marynowanej
- olej
- mąka
- Zalewa
- 1 sztuka przecier pomidorowy
- 1 sztuka mały łagodny ketchup
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 6 łyżek octu
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę umyj, osusz, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
- Cebulę pokrój w krążki i sparz. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w paski. Warzywa wymieszaj i układaj je w miseczce na przemian z usmażoną rybą.
- W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Dodaj przecier pomidorowy, ketchup, olej, ziele angielskie, liść laurowy oraz ocet. Dopraw wszystko do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, zagotuj i ostudź. Następnie zalej sosem rybę z warzywami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka