Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2019 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ryba w warzywach


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  usmażonej białej ryby
  • 2 łyżki  oleju roślinnego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 szklanki  przecieru pomidorowego
  • 2/3 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa zetrzyj na grubej tarce. Cebulę pokrój w piórka.
  2. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę, a potem podsmaż warzywa. Dodaj przecier oraz 2 łyżki wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  3. Dodaj do warzyw cukier, ocet, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  4. Na warzywach ułóż rybę i duś ją pod przykryciem kolejne 10 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE