Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Ryba w warzywach


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  usmażonej białej ryby
  • 2 łyżki  oleju roślinnego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 szklanki  przecieru pomidorowego
  • 2/3 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa zetrzyj na grubej tarce. Cebulę pokrój w piórka.
  2. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę, a potem podsmaż warzywa. Dodaj przecier oraz 2 łyżki wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  3. Dodaj do warzyw cukier, ocet, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  4. Na warzywach ułóż rybę i duś ją pod przykryciem kolejne 10 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE