Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Ryba z kukurydzą


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  filetów z dorsza
  • cebula
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • strąk papryki
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 3 szklanki  mleka
  • puszka kukurydzy
  • 2-3 sztuki ziemniaki pokrojone w kostkę
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na dużej patelni usmażyć na gorącym maśle drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę i kawałki selera naciowego. Gdy warzywa zmiękną, wsypać mąkę i zasmażyć ją przez chwilę. Następnie wlać mleko lub wywar z warzyw.
  2. Dodać kukurydzę z zalewą i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Zagotować, włożyć pokrojone w kostkę filety z ryby. Nakryć i dusić 10-15 min, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać w głębokich talerzach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE