Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Ryba zapiekana z bakaliami


13.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 dag  chudej ryby morskiej (np. dorsz)
  • 5 dag  suszonych śliwek
  • 4 dag  rodzynek
  • 3 dag  płatków migdałów
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka cytryna
  • 2 łyżki  miodu
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić cytryną, posolić i oprószyć cytrynowym pieprzem, obrócić filet i doprawić go z drugiej strony.
  2. Na jednej stronie ryby ułożyć płatki świeżego czosnku, przykryć folią i odstawić na 30 minut do lodówki.
  3. Po tym czasie rybę podlać miodem i ułożyć cienkie plasterki masła.
  4. Na masło ułożyć suszone śliwki, rodzynki i posypać płatkami migdałów.
  5. Na wierzch położyć plasterki cytryny.
  6. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 20 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE