Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Rybne galaretki


10.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z pangi
  • 2 sztuki marchewki
  • kawałek selera
  • kilka łyżek kukurydzy z puszki
  • 3 łyżki  żelatyny
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz i ugotuj. Rybę pokrój na kawałki, ugotuj w 750 ml wywaru z jarzyn razem z przyprawami. Ugotowaną rybę wyjmij z wywaru, a bulion przecedź. Dopraw do smaku, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Żelatynę namocz w odrobinie zimnego wywaru, a gdy napęcznieje podgrzej i dodaj do wywaru.
  3. Warzywa z wywaru pokrój, połącz z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem i pokrojoną papryką. Do małych miseczek włóż kawałki ryby oraz warzywa. Całość zalej wywarem, odstaw do lodówki, aby galaretki stężały.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE