Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Rybne galaretki


10.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z pangi
  • 2 sztuki marchewki
  • kawałek selera
  • kilka łyżek kukurydzy z puszki
  • 3 łyżki  żelatyny
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz i ugotuj. Rybę pokrój na kawałki, ugotuj w 750 ml wywaru z jarzyn razem z przyprawami. Ugotowaną rybę wyjmij z wywaru, a bulion przecedź. Dopraw do smaku, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Żelatynę namocz w odrobinie zimnego wywaru, a gdy napęcznieje podgrzej i dodaj do wywaru.
  3. Warzywa z wywaru pokrój, połącz z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem i pokrojoną papryką. Do małych miseczek włóż kawałki ryby oraz warzywa. Całość zalej wywarem, odstaw do lodówki, aby galaretki stężały.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE