Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rybne galaretki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z pangi
  • 2 sztuki marchewki
  • kawałek selera
  • kilka łyżek kukurydzy z puszki
  • 3 łyżki  żelatyny
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • szczypiorek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę obierz i ugotuj. Rybę pokrój na kawałki, ugotuj w 750 ml wywaru z jarzyn razem z przyprawami. Ugotowaną rybę wyjmij z wywaru, a bulion przecedź. Dopraw do smaku, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Żelatynę namocz w odrobinie zimnego wywaru, a gdy napęcznieje podgrzej i dodaj do wywaru.
  3. Warzywa z wywaru pokrój, połącz z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem i pokrojoną papryką. Do małych miseczek włóż kawałki ryby oraz warzywa. Całość zalej wywarem, odstaw do lodówki, aby galaretki stężały.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE