Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Rybne pulpety


29.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  fileta z dorsza
  • 200 g  wędzonego łososia
  • 2 sztuki jajka
  • 1/4 szklanki  kremówki 30%
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  kaszy manny
  • sok z 1/2 cytryny
  • gałka muszkatołowa
  • biały pieprz
  • sól
    Sos
  • 2 łyżki  kaparów
  • 100 g  masła
  • sok z 1/2 cytryny
  • skórka z 1 cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z dorsza bardzo drobno posiekaj, łososia pokrój na małe kawałki. Obie ryby wymieszaj z jajkami zmiksowanymi z kremówką.
  2. Cytrynę obierz cienko, skórkę pokrój w wąskie paski, a sok wyciśnij. Połowę dodaj do masy rybnej razem z koperkiem i kaszą. Masę dopraw pieprzem, gałką i ewentualnie solą.
  3. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi uformuj z masy osiem podłużnych pulpecików. Każdy owiń ciasno w folię spożywczą i gotuj 15 minut we wrzątku. Co jakiś czas obracaj je.
  4. Na patelni rozpuść masło, dodaj kapary, skórkę i sok z połowy cytryny. Smaż około 5 minut. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i oprósz pieprzem.
  5. Pulpeciki rozwiń z folii, ułóż na półmisku i polej sosem. Podawaj z pieczywem lub ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE