Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Rybne roladki z cukinią


23.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk filetów z białej ryby,
  • sól. pieprz,
  • 1 sztuka cytryna,
  • 1 sztuka cukinia,
  • olej do smażenia,
  • 100 ml  białego wina,
  • 15 dag  śmietany do gotowania.

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rybne opłukać, osuszyć i przekroić wzdłuż. Oprószyć je solą, pieprzem i skropić cytryną.
  2. Umytą cukinię pociąć w cienkie, długie plastry. Posypać je solą i odstawić na chwilę, by puściły sok. Osuszyć.
  3. Na plasterki cukinii wyłożyć filety rybne, zwinąć je, tworząc roladki, po czym spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej, a następnie podsmażyć na nim przygotowane roladki ze wszystkich stron na złoto.
  4. Podlać je winem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 10-15 minut.
  5. Roladki wyjąć z formy.
  6. Powstały sos połączyć ze śmietaną i zagotować.
  7. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Roladki polać sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE