Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sardynki nadziewane po katalońsku


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • na 1 rybę 1 marynowany filet z sardeli
  • 500 sztuk świeżych sardynek
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  mąki
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • olej do głębokiego smażenia
  • kilka cząstek cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z sardeli włożyć do zimnej wody. W tym czasie oczyścić świeże sardynki i starannie usunąć ości oraz wnętrzności. Umyć, osuszyć i rozłożyć. Do każdej sardynki włożyć 1 odsączony filet z sardeli i ponownie zamknąć ryby.
  2. Roztrzepać jajko. Sardynki obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  3. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia i porcjami smażyć ryby na złotobrązowy kolor. Wyjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać udekorowane cząstkami cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE