Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sardynki nadziewane po katalońsku


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • na 1 rybę 1 marynowany filet z sardeli
  • 500 sztuk świeżych sardynek
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  mąki
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • olej do głębokiego smażenia
  • kilka cząstek cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z sardeli włożyć do zimnej wody. W tym czasie oczyścić świeże sardynki i starannie usunąć ości oraz wnętrzności. Umyć, osuszyć i rozłożyć. Do każdej sardynki włożyć 1 odsączony filet z sardeli i ponownie zamknąć ryby.
  2. Roztrzepać jajko. Sardynki obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  3. Rozgrzać olej do głębokiego smażenia i porcjami smażyć ryby na złotobrązowy kolor. Wyjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać udekorowane cząstkami cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE