Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sardynki pieczone z czosnkiem


22.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 ząbków  czosnku
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 500 sztuk sardynek
  • 4 łyżki  oliwy
  • gruba sól morska
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni Celsjusza. Czosnek obrać i drobno posiekać. Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i posiekać. Wymieszać z bułką tartą.
  2. Sardynki oczyścić, umyć i osuszyć. Ułożyć na blasze i skropić niewielką ilością oliwy. Następnie oprószyć solą. Obtoczyć w panierce i ponownie ułożyć na blasze. Jeszcze raz skropić ryby oliwą.
  3. Piec około 15 minut w nagrzanym piekarniku. Wycisnąć sok z cytryny i przed podaniem skropić nim sardynki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE