Dzisiaj jest: Piątek, 24.01.2020 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Śledź w oleju


19.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk płatów filetów śledziowych
  • 3 sztuki cebule
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 szklanka  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie odsącz z zalewy, pokrój na kawałki i skrop sokiem z cytryny. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. W słoiku ułóż warstwami cebulę i śledzie, pomiędzy warstwy wrzuć ziele angielskie i liście laurowe. Słoik dopełnij olejem. Zakręć i wstaw do lodówki na co najmniej jedną noc.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE