Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2019 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Śledzie po fińsku


21.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki dobrze wymoczone filety śledzi solonych
  • pół puszki zielonego groszku
  • pół cebuli
  • 0.2 l  śmietany
  • 1 łyżeczka  curry
  • pół łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Ubitą śmietanę wymieszać z musztardą, curry, drobno posiekaną cebulą, natką i cukrem.
  2. Porcje śledzi oraz groszek ułożyć na półmisku i zalać sosem śmietanowym.
  3. Potrawę przygotować godzinę przed podaniem i odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE