Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Śledzie po fińsku


21.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki dobrze wymoczone filety śledzi solonych
  • pół puszki zielonego groszku
  • pół cebuli
  • 0.2 l  śmietany
  • 1 łyżeczka  curry
  • pół łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Ubitą śmietanę wymieszać z musztardą, curry, drobno posiekaną cebulą, natką i cukrem.
  2. Porcje śledzi oraz groszek ułożyć na półmisku i zalać sosem śmietanowym.
  3. Potrawę przygotować godzinę przed podaniem i odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE