Dzisiaj jest: Sobota, 28.03.2020 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Śledzie z owocami


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  śledzi korzennych
  • 1 sztuka jabłko
  • kilka śliwek
  • 1 sztuka cebulka
  • masło do smażenia
  • sok z cytryny
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Filety śledziowe osącz, pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny.
  2. Jabłko pokrój na plasterki, wytnij gniazda nasienne. Ze śliwek usuń pestki. Następnie jabłka ze śliwkami przesmaż na maśle.
  3. Cebulkę pokrój i podsmaż.
  4. Na półmisku ułóż jabłka, na nich śledzie, na tym śliwki i cebulę. Udekoruj świeżym tymiankiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE