Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Smażone dzwonka z amura


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kawałków amura
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 3 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka ryby umyj, osusz. Przypraw solą i pieprzem, przykryj i odstaw na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Przyciśnij panierkę dłonią. Tak przygotowaną rybę smaż na roztopionym smalcu z obu stron, aż będzie miała złoty kolor.
  3. Usmażonego amura ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop masłem i piecz kilka minut w nagrzanym piekarniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE