Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Smażone dzwonka z amura


14.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kawałków amura
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 3 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka ryby umyj, osusz. Przypraw solą i pieprzem, przykryj i odstaw na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Przyciśnij panierkę dłonią. Tak przygotowaną rybę smaż na roztopionym smalcu z obu stron, aż będzie miała złoty kolor.
  3. Usmażonego amura ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop masłem i piecz kilka minut w nagrzanym piekarniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE