Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Smażone dzwonka z amura


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kawałków amura
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 3 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka ryby umyj, osusz. Przypraw solą i pieprzem, przykryj i odstaw na 20 minut.
  2. Rybę obtaczaj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Przyciśnij panierkę dłonią. Tak przygotowaną rybę smaż na roztopionym smalcu z obu stron, aż będzie miała złoty kolor.
  3. Usmażonego amura ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop masłem i piecz kilka minut w nagrzanym piekarniku.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE