Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Smażony cynamonowy karp


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka oczyszczony karp pokrojony w dzwonka
  • 1/2 l  mleka
  • 1 łyżka  mielonego cynamonu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 łyżki  soku cytrynowego
  • 2 sztuki pokruszone listki laurowe
  • 1/2 łyżeczki  grubo zmielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • kilka łyżek mąki
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 sztuka cytryna
  • płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  1. Do mleka dodaj cynamon, sok i skórkę z cytryny, listki laurowe, sól oraz pieprz.
  2. Dzwonka karpia zalej mlekiem z przyprawami, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
  3. Przed smażeniem osusz rybę papierowym ręcznikiem, obtocz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  4. Smaż karpia na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  5. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałowymi i plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE