Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Smażony cynamonowy karp


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka oczyszczony karp pokrojony w dzwonka
  • 1/2 l  mleka
  • 1 łyżka  mielonego cynamonu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 łyżki  soku cytrynowego
  • 2 sztuki pokruszone listki laurowe
  • 1/2 łyżeczki  grubo zmielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • kilka łyżek mąki
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 sztuka cytryna
  • płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  1. Do mleka dodaj cynamon, sok i skórkę z cytryny, listki laurowe, sól oraz pieprz.
  2. Dzwonka karpia zalej mlekiem z przyprawami, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
  3. Przed smażeniem osusz rybę papierowym ręcznikiem, obtocz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  4. Smaż karpia na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  5. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałowymi i plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE