Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Smażony cynamonowy karp


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka oczyszczony karp pokrojony w dzwonka
  • 1/2 l  mleka
  • 1 łyżka  mielonego cynamonu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 łyżki  soku cytrynowego
  • 2 sztuki pokruszone listki laurowe
  • 1/2 łyżeczki  grubo zmielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • kilka łyżek mąki
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 sztuka cytryna
  • płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  1. Do mleka dodaj cynamon, sok i skórkę z cytryny, listki laurowe, sól oraz pieprz.
  2. Dzwonka karpia zalej mlekiem z przyprawami, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
  3. Przed smażeniem osusz rybę papierowym ręcznikiem, obtocz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  4. Smaż karpia na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  5. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałowymi i plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE