Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Smażony cynamonowy karp


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka oczyszczony karp pokrojony w dzwonka
  • 1/2 l  mleka
  • 1 łyżka  mielonego cynamonu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 3 łyżki  soku cytrynowego
  • 2 sztuki pokruszone listki laurowe
  • 1/2 łyżeczki  grubo zmielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • kilka łyżek mąki
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • 1 sztuka cytryna
  • płatki migdałowe

Sposób przyrządzania:

  1. Do mleka dodaj cynamon, sok i skórkę z cytryny, listki laurowe, sól oraz pieprz.
  2. Dzwonka karpia zalej mlekiem z przyprawami, przykryj i wstaw na noc do lodówki.
  3. Przed smażeniem osusz rybę papierowym ręcznikiem, obtocz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  4. Smaż karpia na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
  5. Przed podaniem udekoruj płatkami migdałowymi i plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE