Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.03.2019 Imieniny: Marii i Wieńczysłąwa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Świąteczna zapiekanka z karpia


15.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karpia
  • 100 g  żółtego sera
  • 200 g  pieczarek
  • 4 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka cebula
  • mąka pszenna
  • olej
  • papryka mielona
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia odfiletuj, pokrój na kawałki, oprósz solą i obtocz w mące wymieszanej z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju, a następnie posyp pieprzem.
  2. Jajka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju, a gdy się zeszkli dodaj pieczarki i smaż, aż płyn odparuje.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami rybę, posiekane jajka, pieczarki z cebulą. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  4. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem zalej śmietaną i ponownie zapiecz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE