Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Świąteczna zapiekanka z karpia


15.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karpia
  • 100 g  żółtego sera
  • 200 g  pieczarek
  • 4 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka cebula
  • mąka pszenna
  • olej
  • papryka mielona
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia odfiletuj, pokrój na kawałki, oprósz solą i obtocz w mące wymieszanej z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju, a następnie posyp pieprzem.
  2. Jajka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju, a gdy się zeszkli dodaj pieczarki i smaż, aż płyn odparuje.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami rybę, posiekane jajka, pieczarki z cebulą. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  4. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem zalej śmietaną i ponownie zapiecz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE