Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Świąteczna zapiekanka z karpia


15.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  karpia
  • 100 g  żółtego sera
  • 200 g  pieczarek
  • 4 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka cebula
  • mąka pszenna
  • olej
  • papryka mielona
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia odfiletuj, pokrój na kawałki, oprósz solą i obtocz w mące wymieszanej z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju, a następnie posyp pieprzem.
  2. Jajka pokrój w drobną kostkę. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju, a gdy się zeszkli dodaj pieczarki i smaż, aż płyn odparuje.
  3. W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami rybę, posiekane jajka, pieczarki z cebulą. Wierzch posyp startym żółtym serem.
  4. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C. Przed podaniem zalej śmietaną i ponownie zapiecz.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE