Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- hiszpańskie zielone oliwki
- pokrojony w kostkę marynowany śledź
- świeżo wyciskany sok z pomarańczy
- obrany pomidor
- suszone pomidory
- oliwa z oliwek
- drobno posiekany szczypiorek
- cebula dymka
- 1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- W miseczce dobrze wymieszaj oliwę z oliwek, drobno posiekany ząbek czosnku oraz sok z pomarańczy. Następnie dodaj szczypiorek oraz kilka suszonych pomidorów posiekanych w cienkie paseczki.
- Pokrój pomidora oraz śledzia w kostkę grubości 1 cm, dodaj do wcześniej przygotowanych składników. Dorzuć hiszpańskie zielone oliwki, wszystko delikatnie połącz. Wskazówka: Danie doskonale smakuje także z wędzonym łososiem oraz anchois.
Źródło przepisu: Natalia Szymczak