Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Szpinakowy omlet z wędzonym łososiem


06.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 łyżka  stołowa masła
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  stołowa śmietany
  • 1 pęczek  szpinaku
  • 100 g  wędzonego łososia
  • 50 g  koziego sera
  • 2 sztuki gałązki świeżego kopru
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • kilka kaparów
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu
  2. Za pomocą blendera połącz ze sobą śmietanę i jajka. Nastepnie mieszaninę przelej do miski z pokrojonym szpinakiem. Całość zmieszaj
  3. Masę wylej na patelnię i smaż 3-5 minut. Uważaj, aby nie przypalić. Gdy jedna strona się usmaży, przewróć na drugą
  4. Tuż przed końcem smażenia ułóz na plackach łososia, oraz kozi ser. Smaż około minuty, tak aby omlet "doszedł"
  5. Przełóż omlet na talerz, dodaj pieprzu do smaku i udekoruj koperkiem
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE