Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szpinakowy omlet z wędzonym łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 łyżka  stołowa masła
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  stołowa śmietany
  • 1 pęczek  szpinaku
  • 100 g  wędzonego łososia
  • 50 g  koziego sera
  • 2 sztuki gałązki świeżego kopru
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • kilka kaparów
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu
  2. Za pomocą blendera połącz ze sobą śmietanę i jajka. Nastepnie mieszaninę przelej do miski z pokrojonym szpinakiem. Całość zmieszaj
  3. Masę wylej na patelnię i smaż 3-5 minut. Uważaj, aby nie przypalić. Gdy jedna strona się usmaży, przewróć na drugą
  4. Tuż przed końcem smażenia ułóz na plackach łososia, oraz kozi ser. Smaż około minuty, tak aby omlet "doszedł"
  5. Przełóż omlet na talerz, dodaj pieprzu do smaku i udekoruj koperkiem
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE