Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Szpinakowy omlet z wędzonym łososiem


06.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 łyżka  stołowa masła
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  stołowa śmietany
  • 1 pęczek  szpinaku
  • 100 g  wędzonego łososia
  • 50 g  koziego sera
  • 2 sztuki gałązki świeżego kopru
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • kilka kaparów
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu
  2. Za pomocą blendera połącz ze sobą śmietanę i jajka. Nastepnie mieszaninę przelej do miski z pokrojonym szpinakiem. Całość zmieszaj
  3. Masę wylej na patelnię i smaż 3-5 minut. Uważaj, aby nie przypalić. Gdy jedna strona się usmaży, przewróć na drugą
  4. Tuż przed końcem smażenia ułóz na plackach łososia, oraz kozi ser. Smaż około minuty, tak aby omlet "doszedł"
  5. Przełóż omlet na talerz, dodaj pieprzu do smaku i udekoruj koperkiem
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE