Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tuńczyk cytrynowy


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • puszka tuńczyka w oleju
  • 2 sztuki duże cytryny
  • pomarańcza
  • 1 łyżka  likieru pomarańczowego
  • mała cebulka
  • po jednej papryce czerwonej i zielonej
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 1 szczypta  papryki w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Odsączyć tuńczyka. Pomarańczę obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę i wymieszać z likierem. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Do tuńczyka dodać cebulę, paprykę, majonez, sok z jednej cytryny, pomarańczę i przyprawy.
  2. Wydrążone połówki cytryn napełnić masą z tuńczyka. Dekorować według uznania.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE