Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Zapiekanka rybna


23.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryżu ugotowanego na sypko
  • 3 sztuki strąki papryki (zielona, czerwona i żółta)
  • 3 sztuki pomidory
  • pół puszki groszku
  • 50 dag  filetów rybnych mrożonych
  • cebula
  • czosnek
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać zmiażdżony czosnek, ryż i smażyć na bardzo małym ogniu. Następnie włożyć obrane i pokrojone w paski papryki oraz plasterki pomidorów.
  2. Dodać groszek, posolić, dodać odrobinę pieprzu, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na pół godziny. W tym czasie obsmażyć filety rybne i widelcem podzielić je na kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć filety, delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE