Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Zapiekanka rybna


23.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryżu ugotowanego na sypko
  • 3 sztuki strąki papryki (zielona, czerwona i żółta)
  • 3 sztuki pomidory
  • pół puszki groszku
  • 50 dag  filetów rybnych mrożonych
  • cebula
  • czosnek
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać zmiażdżony czosnek, ryż i smażyć na bardzo małym ogniu. Następnie włożyć obrane i pokrojone w paski papryki oraz plasterki pomidorów.
  2. Dodać groszek, posolić, dodać odrobinę pieprzu, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na pół godziny. W tym czasie obsmażyć filety rybne i widelcem podzielić je na kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć filety, delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE