Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zapiekanka rybna


23.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryżu ugotowanego na sypko
  • 3 sztuki strąki papryki (zielona, czerwona i żółta)
  • 3 sztuki pomidory
  • pół puszki groszku
  • 50 dag  filetów rybnych mrożonych
  • cebula
  • czosnek
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym oleju smażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać zmiażdżony czosnek, ryż i smażyć na bardzo małym ogniu. Następnie włożyć obrane i pokrojone w paski papryki oraz plasterki pomidorów.
  2. Dodać groszek, posolić, dodać odrobinę pieprzu, przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika na pół godziny. W tym czasie obsmażyć filety rybne i widelcem podzielić je na kawałki. Wyjąć zapiekankę z piekarnika, włożyć filety, delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE