Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.11.2019 Imieniny: Bartłomieja i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zapiekanka z pstrąga


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  pstrąga
  • 1 sztuka puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • 4 sztuki pomidory
  • żółty ser

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga oczyszczamy z łusek, dzielimy na dzwonka i na 4 godziny wkładamy do osolonej wody (dzięki temu będzie równomiernie osolony)
  2. Po 4 godzinach gotujemy pstrąga w wodzie do momentu, aż będzie miękki. Gorące dzwonka układamy w żaroodpornym półmisku. Podsmażamy cebulkę na oleju. Do niej po usmażeniu dodajemy mleko skondensowane i podgrzewamy.
  3. Ułożone dzwonka ryby zalewamy cebulą z mlekiem. Na to układamy plastry pomidorów bez skórki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Wkładamy do piekarnika na 10 minut.
  4. Po 10 minutach całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE