Dzisiaj jest: Środa, 12.12.2018 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5828

Zapiekanka z pstrąga


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  pstrąga
  • 1 sztuka puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 2 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • 4 sztuki pomidory
  • żółty ser

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga oczyszczamy z łusek, dzielimy na dzwonka i na 4 godziny wkładamy do osolonej wody (dzięki temu będzie równomiernie osolony)
  2. Po 4 godzinach gotujemy pstrąga w wodzie do momentu, aż będzie miękki. Gorące dzwonka układamy w żaroodpornym półmisku. Podsmażamy cebulkę na oleju. Do niej po usmażeniu dodajemy mleko skondensowane i podgrzewamy.
  3. Ułożone dzwonka ryby zalewamy cebulą z mlekiem. Na to układamy plastry pomidorów bez skórki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Wkładamy do piekarnika na 10 minut.
  4. Po 10 minutach całość posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE