Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Zapiekany dorsz pod jogurtową kołderką


30.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży filet z dorsza bez skóry (600 g)
  • 125 ml  gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 sztuka limonka
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1/3 łyżeczki  suszonych liści kolendry
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • 1 łyżka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Filet umyj, osusz i natrzyj solą i pieprzem.
  2. Wyciśnij sok z limonki, dodaj jogurt, szczyptę chili, suszoną kolendrę oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszaj i tak powstałą marynatą jogurtową posmaruj rybę. Odstaw na noc lub przynajmniej na kilka godzin do lodówki. Resztę jogurtu zachowaj.
  3. Rybę przełóż do wysmarowanego olejem naczynia do zapiekania i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Podawaj dorsza ozdobionego kleksem schłodzonego jogurtu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE