Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zrazy rybne


09.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki filety rybne
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • 2-3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  musztardy
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 1 sztuka cebula
  • olej
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny i oprósz solą i pieprzem. Z jednej strony posmaruj filety koncentratem wymieszanym z musztardą.
  2. Ogórki i obraną cebulę pokrój w cienkie paski i ułóż na posmarowanej sosem pomidorowo-musztardowym powierzchni filetów. Zwiń rybę w ruloniki.
  3. Tak przygotowane zrazy smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron przez 20 minut. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE