Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Brązowy ryż z tuńczykiem i warzywami


26.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1/2 szklanki  przecieru pomidorowego
  • garść chińskich warzyw na patelnię
  • 2 sztuki woreczki brązowego ryżu
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpuść kostkę rosołową w wodzie i ugotuj w niej ryż zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz garść chińskich warzyw. Duś pod przykryciem kilka minut, dodaj osączonego z zalewy tuńczyka oraz przecier pomidorowy, a po chwili rozgnieciony czosnek. Duś, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dopraw słodką i ostrą papryką oraz solą.
  3. Wyłóż gorący ryż i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE