Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Brązowy ryż z tuńczykiem i warzywami


26.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1/2 szklanki  przecieru pomidorowego
  • garść chińskich warzyw na patelnię
  • 2 sztuki woreczki brązowego ryżu
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpuść kostkę rosołową w wodzie i ugotuj w niej ryż zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz garść chińskich warzyw. Duś pod przykryciem kilka minut, dodaj osączonego z zalewy tuńczyka oraz przecier pomidorowy, a po chwili rozgnieciony czosnek. Duś, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dopraw słodką i ostrą papryką oraz solą.
  3. Wyłóż gorący ryż i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE