Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Capellini alla marinara


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wykwintny przepis kuchni włoskiej z makaronem, rybami, krewetkami i warzywami.

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 200 g  makaron
    gniazda (nitki)
  • 1/2 puszki  pomidory pelati
  • 150 g  krewetki
  • 150 g  filety rybne
    dorsz lub halibut
  • 25 g  masło
  • 2 ząbki  czosnek
  • 3 sztuki  szalotka
  • 25 g  natka pietruszki
  • 25 ml  wino białe wytrawne
  • oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino.
  3. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę.
  4. Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej synertime.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE