Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw


25.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Składniki na 2 porcje.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 woreczek  ryż parboiled
    Britta
  • 2 sztuki  filety z łososia
  • 1 sztuka  mała cukinia
  • 1 sztuka  mały bakłażan
  • 1 sztuka  czerwona papryka
  • 1 sztuka  cytryna
  • 100 ml  oliwa z oliwek
  • 1 gałązka  tymianek
  • 1 szczypta  sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut.
  2. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  3. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
  4. Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.

Smacznego!




Przepis dodany przez:

katarzyna_fly

Posty : 0

Przepisy: 16


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE