Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Dorsz na parze z sosem koperkowym i kaszą jaglaną


20.02.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dorsz na parze z sosem koperkowym i kaszą jaglaną to pyszny i delikatny obiad dla całej rodziny.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  dorsz filet
  • 200 g  kasza jaglana
  • 2 sztuki  brokuł
  • 2 sztuki  marchew
    Sos koperkowy:
  • 4 łyżki  koperek
    świeży
  • 500 ml  bulion warzywny
  • 80 ml  mleko
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 łyżki  mąka pszenna

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły myjemy, rozdzielamy w różyczki i gotujemy na parze przez około 15 minut.
  2. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w paski, a następnie gotujemy na parze przez około 25 minut.
  3. Rybę dokładnie myjemy i sprawdzamy, czy nie ma ości. Następnie gotujemy ją na parze (do miękkości – około 10 minut).
  4. W międzyczasie w wodzie gotujemy kaszę jaglaną.
  5. Przygotowujemy sos koperkowy. 200 ml bulionu warzywnego wlewamy do rondla i doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałej części dodajemy mąkę, mleko, olej oraz koperek.
  6. Rybę polewamy sosem i podajemy wraz z ugotowanymi warzywami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE