Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.10.2018 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Dorsz na parze z sosem koperkowym i kaszą jaglaną


20.02.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dorsz na parze z sosem koperkowym i kaszą jaglaną to pyszny i delikatny obiad dla całej rodziny.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  dorsz filet
  • 200 g  kasza jaglana
  • 2 sztuki  brokuł
  • 2 sztuki  marchew
    Sos koperkowy:
  • 4 łyżki  koperek
    świeży
  • 500 ml  bulion warzywny
  • 80 ml  mleko
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 łyżki  mąka pszenna

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły myjemy, rozdzielamy w różyczki i gotujemy na parze przez około 15 minut.
  2. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w paski, a następnie gotujemy na parze przez około 25 minut.
  3. Rybę dokładnie myjemy i sprawdzamy, czy nie ma ości. Następnie gotujemy ją na parze (do miękkości – około 10 minut).
  4. W międzyczasie w wodzie gotujemy kaszę jaglaną.
  5. Przygotowujemy sos koperkowy. 200 ml bulionu warzywnego wlewamy do rondla i doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałej części dodajemy mąkę, mleko, olej oraz koperek.
  6. Rybę polewamy sosem i podajemy wraz z ugotowanymi warzywami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 89


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE