Dzisiaj jest: Poniedziałek, 19.02.2018 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Dorsz z pieca


22.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na dorsza z pieca świetnie uzupełni ryż lub ziemniaki oraz surówka z białej kapusty. Podczas pieczenia dorsza należy pamiętać by od czasu do czasu polewać go powstałym sosem, wtedy się nie przypali.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  dorsz
    filety
  • 40 g  masło
  • 125 g  śmietana
    18%
  • 80 g  chrzan
    tarty
  • sól
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 3 łyżeczki  ocet
    3%

Sposób przyrządzania:

  1. Dorsza opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Filety rybne ułóż w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuść i polej nim dorsza. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz 40 minut.
  2. Śmietanę wlej do miski, a następnie dodaj do niej chrzan. Składniki dokładnie wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą oraz cukrem.
  3. Filety rybne wyjmij z piekarnika, po czym polej śmietaną z chrzanem. Całość ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze kilka minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE