Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki dorsz
filety - 40 g masło
- 125 g śmietana
18% - 80 g chrzan
tarty - sól
do smaku - cukier
do smaku - 3 łyżeczki ocet
3%
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dorsza opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny i oprósz solą. Filety rybne ułóż w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuść i polej nim dorsza. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz 40 minut.
- Śmietanę wlej do miski, a następnie dodaj do niej chrzan. Składniki dokładnie wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą oraz cukrem.
- Filety rybne wyjmij z piekarnika, po czym polej śmietaną z chrzanem. Całość ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze kilka minut.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku