Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Filety śledziowe w cieście szpinakowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk filetów matjasów
  • 10 dag  świeżych liści szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki  wody
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie mocz przez 4 godziny w mleku. Następnie osusz.
  2. Do miski wsyp mąkę, jajka, śmietanę i wodę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zmiksuj na gładką masę.
  3. Szpinak opłucz, osusz i zmiksuj na gładką masę. Dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta.
  4. Śledzie przekrój na pół, oprósz mąką. Zanurzaj w cieście szpinakowym, smaż na rozgrzanym oleju, aż będą miały złoty kolor.
  5. Śledzie podawaj z sałatką z ogórka kiszonego, czerwonej papryki, cebulki i oliwy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE