Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Filety śledziowe w cieście szpinakowym


28.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk filetów matjasów
  • 10 dag  świeżych liści szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki  wody
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie mocz przez 4 godziny w mleku. Następnie osusz.
  2. Do miski wsyp mąkę, jajka, śmietanę i wodę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zmiksuj na gładką masę.
  3. Szpinak opłucz, osusz i zmiksuj na gładką masę. Dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta.
  4. Śledzie przekrój na pół, oprósz mąką. Zanurzaj w cieście szpinakowym, smaż na rozgrzanym oleju, aż będą miały złoty kolor.
  5. Śledzie podawaj z sałatką z ogórka kiszonego, czerwonej papryki, cebulki i oliwy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE