Dzisiaj jest: Czwartek, 24.01.2019 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Filety śledziowe w cieście szpinakowym


28.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk filetów matjasów
  • 10 dag  świeżych liści szpinaku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki  wody
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie mocz przez 4 godziny w mleku. Następnie osusz.
  2. Do miski wsyp mąkę, jajka, śmietanę i wodę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zmiksuj na gładką masę.
  3. Szpinak opłucz, osusz i zmiksuj na gładką masę. Dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta.
  4. Śledzie przekrój na pół, oprósz mąką. Zanurzaj w cieście szpinakowym, smaż na rozgrzanym oleju, aż będą miały złoty kolor.
  5. Śledzie podawaj z sałatką z ogórka kiszonego, czerwonej papryki, cebulki i oliwy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE