Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Flądra na pikantnie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z flądry
  • 80 g  serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka  suszonego oregano
  • pieprz kajeński
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szczypta  kminku
  • 1 sztuka łodyga selera naciowego
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 2 sztuki papryczki chili
  • 2 łyżki  oleju
  • 20 g  przecieru pomidorowego
  • 250 g  krojonych pomidorów z puszki
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rybne umyj, osusz i zdejmij z nich skórę. Serek śmietankowy włóż do miski, po czym utrzyj go z oregano i szczyptą pieprzu kajeńskiego do uzyskania gładkiej masy.
  2. Przygotowanym nadzieniem posmaruj oczyszczone filety z flądry, po czym zwiń je. Roladki zepnij wykałaczkami, by podczas pieczenia się nie rozwinęły.
  3. Cebulę obierz. Wszystkie papryki i seler oczyść. Cebulę oraz papryczki chili drobno posiekaj. Seler i pozostałe papryki pokrój na małe kawałki. W garnku rozgrzej olej i szybko podsmaż na nim warzywa. Dodaj przecier pomidorowy, krojone pomidory z puszki, cukier, kminek, sól oraz pieprz. Składniki wymieszaj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
  4. Sos pomidorowy rozsmaruj w brytfannie i połóż na nim rolady z flądry. Całość piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE